NEN keuringen

Als VvE, vastgoedbeheerder of woningcorporatie wilt u de veiligheid van de elektrische installaties in uw appartementencomplex waarborgen. 

Daarom is het belangrijk om regelmatig een NEN keuring uit te laten voeren. (Potentiële) defecten worden daardoor tijdig opgemerkt en gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen.

Als uit een keuring blijkt dat we reparaties of onderhoud aan uw installaties moeten uitvoeren, ontvangt u naast de rapportage ook een offerte van ons. Zo weet u precies welke werkzaamheden er verricht moeten worden om uw installatie veilig te houden en wat de kosten zijn.

We kunnen de volgende NEN- keuringen voor u uitvoeren:

NEN 1010 keuring

De NEN 1010 keuring is voor nieuwe elektrische installaties in uw appartementencomplex. De keuring geeft u de zekerheid dat de installatie veilig in gebruik kan worden genomen. De NEN 1010 keuring bestaat uit een uitgebreide visuele inspectie, controle van de documentatie van de installatie en het uitvoeren van elektrische metingen.

NEN 3140 keuring

De NEN 3140 keuring is voor elektrische installaties die al in gebruik zijn en die in de algemene ruimtes van uw appartementencomplex staan. Tijdens de inspectie controleren we of de installatie veilig functioneert. Wij adviseren om de NEN 3140 keuring iedere 4 jaar te laten uitvoeren. Al komt het voor dat verzekeraars een hogere frequentie eisen. Dat hangt af van de grootte en de complexiteit van de installatie.

NEN 8025 keuring

De NEN 8025 keuring (voorheen NTA 8025) is voor de elektrische installaties in de woningen van uw appartementencomplex. Het is vergelijkbaar met een APK voor auto’s en is bedoeld om de veiligheid van de elektrische installaties in de woningen te waarborgen. De NEN 8025 keuring moet minimaal eens in de 7 jaar worden uitgevoerd.

Onafhankelijke NEN keuringen

Voor het uitvoeren van de NEN keuringen werken we samen met een vaste externe keurmeester. U kunt er dus op vertrouwen dat de keuringen onafhankelijk worden uitgevoerd.

U kunt bij ons terecht voor NEN keuringen van elektrische installaties die door ons zijn geïnstalleerd. Maar ook voor keuringen van installaties die andere bedrijven hebben verzorgd.

meer weten?

Wilt u meer weten over NEN keuringen voor de elektrische installaties in uw appartementencomplex? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.